Algemene voorwaarden 'VAGS - Logistic Services'

Vigerende algemene voorwaarden 'VAGS - Logistic Services', laatstelijk gewijzigd op 18 Februari 2018.

Artikel 1 - Algemeen

In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
a) 'Opdrachtgever', de partij die de opdracht geeft aan de opdrachtnemer.

b) 'Opdrachtnemer', de partij 'VAGS - Logistic Services' die de opdracht aanneemt van de opdrachtgever.

c) 'Overeenkomst' dan wel 'Opdracht', de overeenkomst van opdracht, waarbij opdrachtnemer zich jegens opdrachtgever verbindt werkzaamheden te verrichten en waarbij opdrachtgever zich jegens opdrachtnemer verbindt de werkzaamheden na tot stand koming te doen zullen betalen volgens afgestemde betalingscondities.

Artikel 2 - Toepasselijkheid

a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle dienstverlening door opdrachtnemer aan opdrachtgever, behoudens voor zover van de inhoud van deze algemene voorwaarden in de opdrachtbevestiging en/of de overige gemaakte afspraken per brief of e-mail wordt afgeweken.


b) De toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van opdrachtgever wordt door opdrachtnemer uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Artikel 3 - Totstandkoming van de overeenkomst

a) De overeenkomst wordt gevormd door deze algemene voorwaarden tezamen met de schriftelijke opdrachtbevestiging per post of e-mail en/of de overige gemaakte afspraken per post of e-mail.


b) De opdracht komt pas dan tot stand nadat de opdracht door de opdrachtgever is schriftelijk per post of mail is verstrekt aan de opdrachtnemer, en pas nadat de opdrachtnemer deze per post of mail heeft bevestigd aan de opdrachtgever. De opdracht word immer geacht te zijn tot stand gekomen onder toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden op het moment dat opdrachtnemer op verzoek van opdrachtgever met de uitvoering van de opdracht is gestart.

c) De overeenkomst komt in plaats van en vervangt alle eerdere voorstellen, correspondentie, afspraken of andere communicatie, schriftelijk dan wel mondeling gedaan.

d) De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij uit de inhoud, aard of strekking van de verleende opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd is aangegaan.

Artikel 4 - Medewerking door de opdrachtgever

a) Opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat alle gegevens en bescheiden, welke opdrachtnemer overeenkomstig zijn oordeel nodig heeft voor het correct en tijdig uitvoeren van de verleende opdracht, tijdig en in de door opdrachtnemer gewenste vorm en wijze aan opdrachtnemer ter beschikking worden gesteld.


b) Opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat opdrachtnemer onverwijld wordt geïnformeerd over feiten en omstandigheden die in verband met de correcte uitvoering van de opdracht van belang kunnen zijn.


c) Tenzij uit de aard van de opdracht voortvloeit is opdrachtgever verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan opdrachtnemer verstrekte gegevens en bescheiden, ook indien deze via of van derden afkomstig zijn.


d) Opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat opdrachtnemer voorzien wordt van kantoorruimte en overige faciliteiten die naar het oordeel van opdrachtnemer noodzakelijk of nuttig zijn om de overeenkomst uit te voeren en die voldoen aan alle daaraan te stellen (wettelijke) vereisten.


e) Tenzij uit de aard van de opdracht anders voortvloeit zal opdrachtgever het door opdrachtnemer noodzakelijk geachte personeel inzetten teneinde opdrachtnemer in staat te stellen zijn werkzaamheden te verrichten.
Opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat zijn personeel over de juiste vaardigheden en ervaring beschikt om de werkzaamheden te kunnen verrichten.


f) De uit vertraging in de uitvoering van de opdracht voortvloeiende extra kosten en extra honoraria, ontstaan door het niet, niet tijdig of niet behoorlijk ter beschikking stellen van de gezochte gegevens, bescheiden, faciliteiten en/of personeel zijn voor rekening van de opdrachtgever.

Artikel 5 - Uitvoering van de opdracht

a) Alle werkzaamheden die door de opdrachtnemer worden verricht, worden uitgevoerd naar zijn beste inzicht en vermogen overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap.


b) Opdrachtgever kan eerst meer werkzaamheden verrichten en aan opdrachtgever in rekening brengen dan waartoe de opdracht is verstrekt, indien de opdrachtgever hiervoor toestemming heeft verleend. Indien de opdrachtnemer echter uit hoofde van zijn ( wettelijke) zorgplicht gehouden is om meerwerk te verrichten, is hij gerechtigd dit aan opdrachtgever in rekening te brengen, ook indien opdrachtgever voor het verrichten van het meerwerk vooraf niet expliciet zijn toestemming heeft verleend.


c) Indien opdrachtgever derden bij de uitvoering van de opdracht wenst te betrekken, zal hij daartoe slechts overgaan na daarover met opdrachtnemer overeenstemming te hebben bereikt.


d) Opdrachtnemer houdt ter zake van de opdracht een werkdossier aan met daarin kopieën van relevante stukken. Het werkdossier is en blijft eigendom van de opdrachtnemer


e) Bij het aangaan van een overeenkomst, is de opdrachtnemer, ten behoeve van het uitvoeren van de opdracht, of voor het opmaken van lesmateriaal ten behoeve van de opdrachtgever, gerechtigd om het bedrijfslogo van de ondrachtgever te gebruiken. De opdrachtgever stemd er mee in dat er op dat lesmateriaal eventueel een bescherming van intellectuele eigendom is aangebracht met daaraan gekoppeld de naam van de opdrachtnemer (VAGS-Logistic Services).


f) Bij het aangaan van een overeenkomst, schriftelijk bevestigd door de ondrachtnemer, voor het uitvoeren van een opdracht van de opdrachtgever aan de opdrachtnemer, gaat de opdrachtgever akkoord met de hier benoemde algemene voorwaarden.

Artikel 6 - Geheimhouding

a) Behoudens schriftelijke toestemming van opdrachtgever is opdrachtnemer niet gerechtigd de vertrouwelijke informatie die aan hem door opdrachtgever is verstrekt te gebruiken tot een ander doel dan waarvoor het werd verkregen. Hierop wordt echter een uitzondering gemaakt in het geval opdrachtnemer voor zichzelf optreedt in een tucht-, civiele-, of strafprocedure waarbij deze van belang kan zijn.


b) Tenzij sprake is van enige wetsbepaling of voorschrift die opdrachtgever verplicht tot openbaarmaking of daartoe door opdrachtnemer voorafgaande schriftelijke toestemming is verleend, zal opdrachtgever de inhoud van rapporten, adviezen of andere al dan niet schriftelijke uitingen van opdrachtnemer niet aan derden openbaren.


c) Als niet in strijd zijnde met het bepaalde in artikel 6.a en 6.b, is opdrachtnemer gerechtigd tot het vermelden in hoofdlijnen van verrichte werkzaamheden aan (potentiële) klanten van opdrachtnemer en slechts ter indicatie van de ervaring van de opdrachtnemer.

Artikel 7 - Intellectuele eigendom

a) Opdrachtnemer behoudt zich alle rechten van intellectuele eigendom voor met betrekking tot producten van de geest, welke hij gebruikt, ontwikkelt, heeft gebruikt of heeft ontwikkeld in het kader van de opdracht, en ten aanzien waarvan hij de auteursrechten heeft of geldend kan maken.


b) Het is opdrachtgever uitdrukkelijk verboden die producten als genoemd in art. 7.a (één en ander in de ruimste zin van het woord) te openbaren of te exploiteren. Verveelvoudigen, openbaarmaking en/of exploitatie is slechts na schriftelijke toestemming van opdrachtnemer toegestaan.

Artikel 8 - Betalingen

a) Indien na de totstandkoming van de overeenkomst, doch voordat de opdracht geheel is uitgevoerd, in tariefbepalende factoren een wijziging is ondergaan, is opdrachtnemer gerechtigd het eerder overeengekomen tarief aan te passen.


b) Alle tarieven zijn excl. BTW en andere heffingen, welke van overheidswege (kunnen) worden opgelegd, tenzij anders aangegeven. Betalingen dienen te geschieden in de op de factuur aangegeven valuta.


c) Facturen dienen binnen veertien (14) dagen na factuurdatum te worden voldaan op bankrekeningnummer
IBAN NL58 INGB 000 67 155 47 t.n.v. VAGS - Logistic Services .


d) Bij overschrijding van de in art. 8.c gestelde termijn is opdrachtgever, na tenminste éénmaal te zijn aangemaand om binnen een redelijke termijn te betalen (tot maximaal 4 weken na factuurdatum), van rechtswege in verzuim. De opdrachtgever is, onverminderd zijn overige verplichtingen, vanaf de vervaldatum van de factuur tot aan de dag van de volledige vergoeding, wettelijke rente verschuldigd over de nog openstaande bedragen. De rente over het opeisbare bedrag zal worden berekend vanaf het moment dat de opdrachtgever in verzuim is tot het moment van voldoening van het volledig verschuldigde bedrag.


e) Indien een opdrachtgever niet binnen de gestelde termijn betaald, komen alle extra kosten die opdrachtnemer moet maken om het verschuldigde bedrag te innen voor rekening van de opdrachtgever. Deze kosten bedragen tenminste 15% van het te vorderen bedrag, onverminderd het recht van opdrachtnemer de wettelijke buitengerechtelijke kosten die dit bedrag te boven gaan, te vorderen en aangevuld met de extra administratiekosten die de opdrachtnemer maakt.
De gerechtelijke kosten omvatten de volledige door opdrachtnemer gemaakte kosten, ook indien deze het wettelijke liquidatietarief te boven gaan.


f) De opdrachtgever is nimmer gerechtigd tot verrekening van het door hem aan opdrachtnemer verschuldigde bedrag. Bezwaren tegen de hoogte van de factuur schorten de betalingsverplichting niet op.


g) Indien de financiële positie/betalingsgedrag van de opdrachtgever naar het oordeel van opdrachtnemer niet toereikend c/q niet afdoende is, is opdrachtnemer gerechtigd van opdrachtgever een financiële zekerheid te eisen. Indien opdrachtgever nalaat de verlangde zekerheid te stellen, is opdrachtnemer gerechtigd de verdere uitvoering van de opdracht onmiddellijk op te schorten en is al het verschuldigde direct opeisbaar door opdrachtnemer.

Artikel 9 - Aansprakelijkheid

a) Opdrachtnemer zal de werkzaamheden naar beste kunnen verrichten en daarbij de zorgvuldigheid in acht nemen die van hem kan worden verwacht. Indien een fout ontstaat door onzorgvuldige informatieverschaffing van opdrachtgever aan opdrachtnemer, is opdrachtnemer voor de daardoor ontstane schade niet aansprakelijk.


b) De aansprakelijkheid van opdrachtnemer is in alle gevallen beperkt tot ten hoogste de factuurwaarde van het gedeelte van de overeengekomen dienst, waaruit de aansprakelijkheid voortvloeit.


c) Al het door opdrachtnemer gebruikte en/of samengestelde onderwijsmateriaal is op zorgvuldige wijze, en naar beste kunnen door de opdrachtnemer samengesteld. Opdrachtnemer is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die het gevolg is van (eventuele) foutieve informatie in het onderwijsmateriaal.


d) In geval van een overmacht-situatie kan opdrachtnemer niet verantwoordelijk gehouden worden voor schade hierdoor ontstaan.


e) Eventueel ontstane schade dient onmiddellijk doch uiterlijk na één week schriftelijk aan opdrachtnemer worden gemeld door de opdrachtgever.

Artikel 10 - Klachtenprocedure

a) Begrippen:
'Klacht', iedere uiting van onvrede over een dienstverlening van 'VAGS - Logistic Services' met het verzoek om een onderzoek in te stellen en een oordeel te vellen. Een klacht kan betrekking hebben op alle aspecten van de dienstverlening.

'Klager', degene die een klacht heeft ingediend.


b) Klachten kunnen schriftelijk of via elektronische communicatie (e-mail) worden ingediend bij 'VAGS - Logistic Services' tot één maand na afsluiting van de betreffende opleiding of opdracht.
– Telefonisch via: mobiel 06 - 140 22 4 55
– Schriftelijk via: VAGS - Logistic Services, Koningin Beatrixlaan 33, 1774 BK te Slootdorp
– E-mail: info@VAGS.nl


c) De klager ontvangt binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging, bij voorkeur via elektronische communicatie (e-mail).


d) Nadat de klacht is ingediend wordt de ontvankelijkheid van de klacht onderzocht. Is de klacht niet ontvankelijk dan wordt dit schriftelijk en gemotiveerd aan de klager meegedeeld.


e) Indien een klacht ontvankelijk is voor behandeling, wordt er uiterlijk vier weken na ontvangst van de klacht, de klager in de gelegenheid gesteld om de klacht mondeling toe te lichten. Van dit gesprek zal een schriftelijk verslag worden gemaakt.


f) Vindt er geen gesprek plaats, dan zal de uitspraak ten aanzien van de klacht plaatsvinden binnen zes weken nadat de klacht is ingediend.


g) De uitspraak wordt op schrift gesteld en met redenen omkleed. De klacht kan gegrond dan wel ongegrond worden verklaard. Indien de klager het niet eens is met de genomen beslissing, is het Nederlandse recht van toepassing.

Artikel 11 - Wijziging algemene voorwaarden


a) Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor de inhoud van deze algemene voorwaarden éénzijdig te wijzigen. Wijzigingen worden door middel van een persoonlijke kennisgeving of door middel van een algemene kennisgeving op de website bekend gemaakt. De gewijzigde algemene voorwaarden treden tien (10) dagen na bekendmaking in werking.


b) Indien opdrachtgever de wijzigingen in de algemene voorwaarden niet wenst te accepteren, heeft hij het recht om de overeenkomst per de datum waarop de gewijzigde voorwaarden van kracht worden op te zeggen zonder dat opdrachtnemer voor vergoeding van kosten of schade in aanmerking komt.

Europese regeling betreffende online klachten afhandelingen

EU onlinegeschillenbeslechting